Junkers informeert u!

Santaire warmtepomp. Bosch Compress DW

Warmtepomp Bosch Compress DWUnieke moduclaire opbouw

Wat verwacht je als klant van een sanitaire warmtepomp? Dat je flink wat energiekosten bespaart voor hetzelfde – en liefst nog meer – warmwatercomfort. Maar ook: dat je ze al naargelang van je behoeften kan programmeren. Om op die manier nog meer te besparen…

Koelgedeelte gescheiden van boiler

Met de Compress 4000 en 5000 DW, de nieuwe sanitaire warmtepompen van Bosch, kan je nu, als Junkers installateur, je klanten op nog meer goed nieuws en besparingen trakteren. Want de Bosch Compress is de gedroomde opvolger van de Junkers SupraEco W. Wat hij meer heeft dan zijn voorganger én dan alle anderen? Eerst en vooral een unieke modulaire opbouw. Het koelgedeelte is geheel gescheiden van de boiler. Een stuk milieuvriendelijker en ook makkelijker om te transporteren. Bovendien heb je geen koeltechnieker meer nodig om het koelgedeelte te installeren. Junkers Bosch lanceert bovendien ook de split sanitaire warmtepomp:

Bosch Compress 3000 DW. Dit toestel is net zo performant als de monobloc versie, maar heeft een buitenunit. Wat het toestel ideaal maakt voor vervanging van elektrische warmwaterboilers.

Tot 70 % Besparing op energiefactuur

De geavanceerde LCD-interface zorgt voor een nog intuïtievere werking en nog betere prestaties en resultaten. En door het extreem lage elektriciteitsverbruik kan de energiefactuur verlaagd worden tot 70%.
Meer weten? Check onze warmtepomppagina!


De zon is gratis. De zon 'inside' extra-voordelig!

Een hoog rendement en een laag verbruik zijn, zolang Junkers al bestaat, dé grote voordelen van de Junkers verwarmingstechniek. Met het Solar Inside-principe trekt Junkers die lijn ook door in zijn Solar-systeem. Pure winst voor jou!

De zon eindeloze en hernieuwbare energiebron

Met Solar Inside combineert Junkers Bosch zonne-energie en condensatietechnologie tot een uniek besparingssysteem, waarbij je energiefactuur aanzienlijk wordt verlaagd zonder dat je warmtecomfort eronder lijdt. Het geheim? De Solar Inside Control Unit. Via een gepatenteerd algoritme worden de opbrengst van zonne-energie en de potentiële besparingen op warmwaterbereiding en verwarmingsondersteuning geoptimaliseerd.

Perfect geschikt voor ons Belgisch klimaat

Dankzij de Solar Inside Control Unit hoeft de zon niet te schijnen om er maximaal van te kunnen genieten. Ook bij bewolkt weer staan Solar-collectoren in combinatie met een Junkers Bosch condensatieketel garant voor het hoogst mogelijker endement en het laagst mogelijke energieverbruik. Want de control unit coördineert beide systemen en past de werking ervan aan de weersomstandigheden aan. Met extra energiebesparingen tot gevolg.

Tot 15% extra besparing bij warmwaterbereiding

Het systeem slaat automatisch gegevens op over de zonne-opbrengst. Die worden afgestemd op de actuele weersgegevens, waarna de verwachte zonne-opbrengst wordt berekend. De boilertemperatuur wordt dan automatisch op een lager niveau gehouden totdat de berekende zonne-opbrengst is bereikt. En dat levert tot 15% extra energiebesparing op.

Tot 5% extra besparing bij verwarmingsondersteuning

De indirecte verwarming van de woning wordt door de Solar Inside Control Unit geregistreerd. Wordt er, op basis van die gegevens, voldoende zonneschijn verwacht, dan daalt de aanvoertemperatuur van de ketel automatisch. Zo worden de leefruimten niet meer verwarmd dan nodig en realiseert je klant tot 5 % extra energiebesparing.

Meer weten over het Junkers Solar Inside systeem?
Raadpleeg ons Solar-productgamma!


Is er vrieskou in 't verschiet, vergeet dan uw badverwarmer niet!

Tijdens de winter hebben badverwarmers, net zoals kranen en leidingen, kans op schade door vorst. Omdat water in bevroren toestand meer plaats inneemt, kan het binnenlichaam beschadigd worden. Enkele tips over hoe u dit kan voorkomen. Een waterverwarmer mag niet geïnstalleerd worden in ruimtes waar de omgevingstemperatuur onder 0°C kan zakken en de rookgasafvoer dient overeenkomstig met de Belgische Normen te zijn. Onder deze omstandigheden is het vorstgevaar, in een verwarmde ruimte, zeer klein. Wanneer er toch vorstgevaar zou ontstaan (bv. in een niet verwarmde ruimte) dan moet men het toestel en de waterleiding volledig laten leeglopen !

Vorst kan uw badverwarmer beschadigen
Hiervoor zijn volgende maatregelen nodig:

  1. Toestel buiten werking stellen (stekker uit het stopcontact trekken en gaskraan dichtdraaien).
  2. Waterafsluitkraan van het toestel sluiten (onderaan rechts).
  3. Warmwaterkranen openen.
  4. Leegloopkraantje openen (raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor de precieze locatie).
  5. Na volledig leeglopen van leidingen en toestel, het leegloopkraantje en de warmwaterkranen terug sluiten.
  6. Bij het terug in gebruik nemen van de badverwarmer erop letten dat het in de stand "buiten werking" staat.


Dan, na het openen van de hoofdkraan, de warmwaterkranen openen. Als daar geen water uitstroomt, is de waterleiding en/of het toestel bevroren.
Het ontdooien kunt u best door uw installateur laten uitvoeren, of u kan een herstelling aanvragen bij onze service afdeling.
Daarbij het toestel in de stand "buiten werking" laten, tot er water uit de geopende warmwaterkranen stroomt. Pas dan de stekker terug in het stopcontact steken.
Bij aanhoudende vorst raden wij aan ook de koud-watertoevoerleiding te ledigen.